Összesen 19901 recept, több mint 200 féle étel kategóriában. Receptek mindenkinek, az amatőröktől a profi szakácsokig. Húsételek, szárnyasok, tészták. Hogyan lesz a párolt zöldség még finomabb? Pároláskor a zöldségek megőrzik vitamintartalmuk nagy részét, ezért mindenképp érdemes ezt a konyhai technikát választanod, ha fontos számodra az egészséges táplálkozás. Mi pedig adunk pár tippet, hogy legyen a párolt zöldséged igazán ízletes.. Én is felteszem főni, ahogy az előzőekben is írták, csak én kicsi cukrot is teszek hozzá, és csak kevés sót, mert úgy tudom, a sótól megkeményedhet a zöldborsó héja, és a rántásba nem teszek pirospaprikát
És még az egészségünkre is pozitív a hatása - ahogyan a konzerv- úgy a mirelit zöldségekkel kapcsolatban is vannak tévhitek, amelyeket itt az ideje eloszlatni! A Bonduelle fagyasztott termékei, az olyan alapzöldségek, mint pl. a zöldborsó, brokkoli, kelbimbó, zöldbab vagy a bébirépa, továbbá különleges mirelit zöldségkeverékei és wok zöldségei, nem csak. Párolt zöldbab mirelitből Párolt zöldborsó francia módra NOSALT . Párolt zöldborsó francia módra recept képpel. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. A párolt zöldborsó francia módra elkészítési ideje: 35 per Párolt ceruzabab recept képpel. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása
Remek köret 10 perc alatt: fokhagymás párolt zöldbab (LOW CARB, MINDENMENTES) ChezSandra 2017. augusztus 25. péntek Hozzászólások (0) El sem hiszem, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk, a párolt zöldbab még nem szerepel a blogon. Olyan nagy kedvencünk, hogy hetente egyszer biztos, hogy tányérra kerül Mennyei Párolt rizs zöldborsóval (köret) recept! Sokan nevezik rizi-bizinek, de tudomásom szerint az igazi rizi-bizi nem igazán ez az étel. Nekem nem a kedvencem, de a családom szereti, így nekik csinálok időnként különböző húsételek mellé. #201
PÁROLT ZÖLDBORSÓ. Olvasztott vajon nyers zöldborsót kis ideig párolunk, majd sózzuk, borsozzuk, csipet cukrot, pár csepp citromlét teszünk rá és kevés húslével vagy vízzel felengedve puhára pároljuk. További receptek >> https://lajosmari.hu 19 egyszerű és finom házi készítésű receptek párolt zöldbab kifejezésre a világ legnagyobb főző közösségétől. Böngéssz remek recepteket erre is: Sült csirkemell óvári módra, sült burgonyahalmokkal és kapros párolt zöldbabbal
5 szuper recept mirelitből - Egy rohanós hétköznapon sok időt takaríthatsz meg, ha fagyasztott áruból készíted a vacsorát. Ezek a receptek olyan jók, hogy senki nem jön majd rá a csalásra Párolt zöldborsó és zöldbab >> Yummy Posted on május 10, 2018 március 31, 2019 2 m 315 nézetek A következő párolt zöldborsó és zöldbab nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, így remek tavaszi, nyári köret lehet grillezett húsok, halak mellé Klikk ide a receptért: https://cookpad.com/hu/receptek/1926140-parolt-zoldsegkoret-receptA párolt zöldség az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíth..
Párolt vegyes zöldség recept. Hozzávalók: 80 dkg-1 kg bármilyen zöldségféle (pl. zöldbab, zöldborsó, sárgarépa, karfiol, kelbimbó vagy brokkoli stb., de lehet vegyesen is), 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só. Elkészítés Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld (vagy mentalevél), 5 dkg vaj, 25 dkg kifejtett zöldborsó, só, cukor, 1 evőkanál liszt. Elkészítés: A hagymát megtisztítom, finomra vágom. 1 deci tejszínből kemény habot verek, a többit a liszttel és fél deci vízzel simára keverem.A zöldfűszer levélkéit a szárról leszedem Érdekes tudnivalók a zöldborsóról. A zöldborsó feltehetőleg a Himalája árnyékából, Észak-Nyugat India síkságairól származik.Botanikailag ez a lágyszárú növény a Fabaceae család nemzetségéhez tartozik. Rendszertani neve Pisum sativum.Nevezik még angol borsónak és cukorborsónak is.. A zöldborsó gyorsan növekedő egynyári növény, amely mellé karót szoktak.
A Párolt zöldség egy a sok könnyen, gyorsan elkészíthető Főételek receptjeink közül. Süssön-főzzön! Hozzávalók: Rama Vajas Íz, Delikát ételízesítő, aprított petrezselyemzöld, fagyasztott vegyes zöldsé Amiben van már répa stb. az zöldségleves. A borsóleves csak borsóból készül. Most még mirelitből főztem, nemsokára jön a friss zsenge idei borsó, amiből még finomabb. A tej és a borsó nagyszerű párost alkotnak. Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó (tisztított tömeg ill. mirelit) 1 evőkanál liszt ; 1-2 evőkanál olaj ; kb. Párolt, vagy sült hagymát Ha a karfiolt mirelitből készítjük, ugyanúgy szedjük rózsákra, A zöldborsó megtartja a színét, ha főzéskor a vízbe 1-2 szem kockacukrot teszünk. Egy másik lehetőség: ha a friss zöldséget főzés után rövid időre jeges vízbe tesszük Mai menü: krumplileves és fűszeres csirkemellfilé párolt zöldségekkel Nálunk szinte nincs nap/ebéd leves nélkül. Mostanában viszont cserbenhagy a fantáziám és nem jutnak eszembe új ötletek, variációk
Ebben segíthet, ha vacsorára könnyű menüket tervezünk: zöldséges köreteket (mirelitből is készülhet), salátákat, könnyű húsokat (teflonban sült csirkemell, sütőzacskóban készült húsok, párolt halak), vagy hideg vacsora esetén zsírszegény szendvicseket 2 evőkanál kifejtett zöldborsó (ez utóbbiak lehetnek mirelitből is). 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor zellerzöld, 3 gerezd fokhagyma, 10 szem egész fekete bors, 1 babérlevél, kis darabka lestyángyökér (vagy 1 csokor friss lestyánlevél), kis darabka szerecsendió-virág, 2 szem szegfűszeg. 3 szem kibontott kardamommag, bő 4. Vajas zöldborsó (vagy vegyes mirelit-zöldség) illik hozzá. Kassai szelet-panírozott. 4 vastag kicsontozott szelet sertésborda, 15 dkg mirelit zöldborsó (de lehet vegyes zöldség is), 1 nagy tojás, 2 evőkanál tej, vaj, kis csokor zöldpetrezselyem, só, bors. A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlyemorzsa és a kisütéshez: olaj Mézes-mustban párolt karmonádli, Verjus-vel illatosított salátával és szőlős savanyú káposztával 4 éve Foodking. Helló Világ! 3 éve Fördős Zé Magazin. Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével 1 éve Főzök-sütök-mosogatok 50% csökkentett kalóriatartalom, bevezető áron! A Fit One pizza paradicsomos alappal készül, grillezett csirkemell darabokkal, brokkolival, TV paprikával, juhtúróval, pirított szezámmaggal, és light mozzaralla sajttal szórjuk meg, mielőtt ropogósra sütnénk..
Visszakanyarodva a főzéshez, azt találtam ki ma, hogy brokkolikrém leves l esz, hát most mirelitből, az hamar megfő, és mivel van egy csomó tegnap előtti kenyerem, pirítok hozzá kenyérkockákat serpenyőben. Másodiknak pedig pirított máj lesz rizzsel.Bár lehet köret nélkül is salival, hogy minél kevesebbet melegítsen a tűzhely.. Nem mirelitből, hanem hagyományos módon. A krumplit előfőztem, és utána sütöttem ki. Heston Blumenthal egyik műsorában láttam, hogy az előfőzött krumplit kissé meg kell rázogatni -én egy szűrőben tettem, úgy rázogattam- mert így a krumpli szerkezete megtörik, ezáltal sokkal ropogósabb lesz a sült krumpli A párolt fejeskáposztához hasonlóan a lilakáposztát is el lehet készíteni ugyanúgy, kissé savanykás ízesítéssel, párolva. A zöldborsó esetében ez különösen gyors elkészítési mód, hiszen nagyon hamar megpuhul. mintha mirelitből készítjük. A sok fokhagyma kifejezetten jót tesz neki. Hozzávalók kb. 4 személyre Mirelitből is bátran érdemes nekivágni, pláne, hogy szerintem ez az étel még a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. Na, azért még ne álljunk neki mennyből az angyalt hallgatni, biztos lesz még mindenkinél addig egyéb alkalom, szülinap, vagy egy szimpla vasárnap, amire össze lehet dobni ezt a főfogást
Ez a nagyon impozáns tortácska már régebben készült, de annyira szeretjük, hogy elkészítem többször is. Az áfonya most már nem tartozik az olcsó gyümölcsökhöz, ezért talán mirelitből is elkészíthetjük, úgy kiadósabb. Nagyon fontos télen a C vitamin, ezért ne sajnáljunk magunktól ennyi kényeztetést
1650 kalóriás étkezési minta Intenzív sportolás mellé 1650 kalóriás étkezési minta Diától (2 gyermekes szuper csinos anyuka): Reggeli, edzés előtt: házi zabkeksz, joghurt, kávé - 300 kcal Tízórai: Baconban sült tojás (muffinformában), zöldség, diétás kenyér - 300 kcal Ebéd: Hideg gyümölcsleves, sült hús, párolt zöldség - 550 kcal Uzsonna: epres puding. Novemberig van még a piacokon friss sóska, akinek van türelme a (látszólag) nagy mennyiségű levél megtisztogatásához, az mindenképp' használja ki ezt az időszakot - én anyámmal értek egyet: ezzel legközelebb akkor fogok szórakozni, ha kisbabát kell etetnem A rizottó a friss rákkal és ~ val igen ízletes, de készíthetjük mirelitből is. Az előkészítéshez körülbelül 25 perc, míg a főzéshez 30 perc szükséges. ~ Az ehető és tenyésztett ~ k közé tartozó fekete ~ természetes élethelye az európai tengerekben keresendő. A sziklafalra tapadva élnek ezek a háromszög alakúra. blfr5@https://blog.hu ©2020 blog.hu https://konyhacsata.blog.hu/2009/09/21/varganya_kremleves/full_commentlist/1#c3144107 Ha van maradék párolt brokkolid, vagy nem tudod, mit kezdj a hűtőben pihenő brokkoliddal, íme egy jó kis recept. Mi zöldséges rizzsel és vegán majonézzel fogyasztottuk. Kellemes ízélmény ezek együttese. A recept Hozzávalók: - 400 g brokkoli - 0.5 fej vöröshagyma - 1 gerezd fokhagyma - zabpehely - 2 ek sörélesztő pehely.
Zöldborsó főzelék kaporral készítve és natúr felsállal tálalva. Elkészítése pirítással: A friss borsót kevés olajon átforgatom, párolom, (ha kell, ici-pici vizet hozzáadva), aztán megszórom a liszttel. Felöntöm tejes vízzel, összeforralom 10 percnyit és kész is.Ekkor jöhet a joghurt és a petrezselyemzöld Tombol a zöldbabszezon! A kertben 4 ágyásban ontja a babot a növény, 15 méteres kerítésen meg fejtenivalót termeszt a feleségem.Amit leszed, azt gyorsan meg is főzi, így már bő egy hete zöldbabot eszünk zöldbabbal. A kedvencünk a kevés vízben párolt szálak egy kis pirított prézlivel és tejfelle Ezután a visszamaradt szafthoz hozzáadom a zöldségkeveréket (én most mirelitből készítettem, de lehet friss zöldségekből is) és állandó kevergetéssel sütöm, párolom. Mikor már majdnem jó meglocsolom a maradék szójaszósszal, majd átpirítom. Közben elkészítem a párolt rizst: 4 főre kb. 1 bögre rizst számolok Nálunk a sóskamártás ünnepi ételnek számít, mindannyiunk kedvence. Úgy gondoltam, ma meglepem vele a családomat. Szerencsére a fagyasztó mélyén lapult még 2 csomag sóskapüré nyárról. Sóskamártás:2 csomag mirelit, vagy nyáro Köretként párolt zöldséget, párolt aszalt szilvát, burgonyapürét vagy bő zsírban sült burgonyát adhatunk. A pulykamellből ugyanígy készíthetjük el, csak a szeleteket enyhén kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, és ebbe töltjük az elkészített tölteléket
Ha mirelitből csinálod, akkor nagyon hamar megvan; de friss zöldbabból azért finomabb. Borítsd a zöldbabot az üvegesre párolt hagymára, keverd el, és fedő alatt párold 10 percig - azért néha keverd meg! - 600 dkg fagyasztott, zsenge zöldborsó - 1 kis csokor vizitorma levél - néhány szál friss zöldpetrezselye A szeleteket egy tányérra kiszedjük, a visszamaradt párolt hagymát megszórjuk liszttel, sózzuk, fűszerpaprikázzuk, hozzátöltjük a bort és jól besűrítjük. A végén visszatesszük a májat a mártásba, átmelegítjük és azonnal tálaljuk
Megkeverjük, kb. 5-6 percig pirítjuk fedő nélkül. Ráöntjük a szójaszószt és 1,5-2 dl vizet, és fedő alatt 10-12 perc alatt készre pároljuk. Kis pohárban kevés vízzel elkeverjük a kukoricakeményítőt, ezzel sűrítjük be a májat. Köretnek párolt rizst, tört burgonyát, esetleg csigatésztát adhatunk - 50 gramm. zöldborsó - 1 db.közepes paradicsom - 1 db. újhagyma - 2 ek. olíva olaj - kevés petrezselyemzöld - só Elkészítése: A rizst enyhén sós vízbe tegyük fel főni, vigyázzunk nehogy túlfőjön, ez kb. 10-12 perc. A zöldségeket mossuk meg alaposan
Végül tegyük rá a párolt rizs másik felét, majd 3 dl tejfölt keverjünk simára 4 dg olvasztott vajjal, és simítsuk a tetejére. (A gratinírozó önte-tet egyenletesen kenjük szét rajta, hogy a keletkező gőzben megpuhuljanak a zöldségek, és a rizssze-mek ne keményedjenek meg a tetején. Ha mirelitből csinálnám akkor inkább fagyottan keverném bele a nagyon lehűtött krémbe a gyümölcsöt, úgy kenném gyorsan a lapok közé, és ismét lehűteném. párolt aszalt füge (1) párolt lilakáposzta (1) partifalat (8) partifalat recept (1) zöldborsó (6 Mellé csak párolt mexikói zöldség van, amit egy kis grillfűszerkeverékkel ízesítettem. Nem nagy kunszt és túl sokba is került, de finom, és hát én már nagyon-nagyon-rettenetesen vágytam valami igazi kajára a sok főzelék, tészta meg májkrémes kenyér után. Szóval épp ideje volt Az elején én is így csináltam ám:). Tippelgettem, vagy csak olyant ettem, ami itt is van. De nekem nem volt nehéz, mert vagy zabot ettem, vagy húst salátával, és ennyi:D.Aztán itt a lányok kitanítottál a mesterséget, és belerázódtam
Mit szólnál egy kellemes csevegéshez? Ha te is szeretnél velünk együtt beszélgetni, írj rizsának! Beszélgessünk a mindennapi életünkről, cseréljük ki egymás közt a már kipróbált és bevált receptjeinket, sok-sok képpel körítve, vagy csak számoljunk be egymásnak a napunkról, az élményeinkről, a családunkról. Mindenkit szeretettel várunk - egy adag hasábburgonya, egy adag párolt zöldséggel Én ezt ettem: - egy adag rántott pulykamáj, fél adag rizzsel és tartárral Elfeleztünk: - egy adag, vagyis két kicsi csokis képviselőfánkot. Kis híján kétezer forintot fizettem. Szerintem ez nagyon sok (És igen, meg szoktam szagolgatni a dobozokat a boltban :)) Mirelitből is lehet egyébként nyugodtan, csak arra kell vigyázni, hogy egy gyors mosással el kell róla távolítani az esetlegesen a mélyhűtőben rá kicsapódott párát-jegesedést, mert az ugye felolvasztás után hígítja, és akkor nem fog stimmelni a zselatin.
Ahány ház annyi húsleves recept, mindenkinek van egy kis apró titka, amitől a húslevese igazán finom lesz. Összegyűjtöttünk neked néhány trükköt és titkot mi is, hogy te is olyan finom húslevest tudjál főzni, mint a Nagymamád
Ajánlott bejegyzések: Adobe Photoshop CS4 használata; Kollányi Béla: Ácsmunkák; Gipszkarton lapok beltéri felhasználása; Citruskert teraszon és balkono Kösz Bmati, értegetem én, de azért nem kristálytiszta minden, ezért kértem kis időt, hogy még olvasgassak ezt- azt, meg aztán azt a hülye érzést kell legyőznöm, hogy persze, könnyű nekik, mert náluk működött, de nálam biztos nem válik be Több vonzó ajánlat közül (pisztráng, bélszín) végül a Salvator tálra (19.30) esett a választásom, melyen volt egy bécsi szelet, bordázott vaslapon sült karaj, pirított csirkemáj, cérnakolbász, hasábburgonya, egy kevés répás rizs, némi zöldborsó és dekoráció Nagyobbik lányom azt kérte tőlünk névnapi ajándékként, hogy menjünk el a Wasabiba ebédelni. A több egységből álló futószalagos távol-keleti étteremláncnak ebben a belvárosi egységében még nem jártunk, ráadásul éppen kínáltak egy online foglalási akciót, amely révén a felnőttek étkezéséből 1500 Ft kedvezményt adtak
Párolt rizzsel vagy hasábburgonyával fogyasztható, de nagyon finom tartármártással is. Nyáron fejessalátával vagy tejfölös uborkasalátával tálalva a legízletesebb. Nagy melegben a gomba hamar szárad, így kánikula idején 0,5 kg is elegendő belőle. Szár nélküli gombából (pl. laskagomba vagy pöfeteggomba) 40 dekagrammot. Bár a fütyüléshez semmi köze, mégis szervezetünknek elengedhetetlen tápanyagokat, vitaminokat tartalmaz. Legnagyobb értéke magas béta-karotin tartalmában áll, ez antioxidáns hatással bír, szervezetünk pedig A-vitamint képes előállítani belőle, ez az A-vitamin úgynevezett elővitaminja Ha mirelitből készítjük, ugyanúgy járunk el vele, mint a sárgarépa-főzelékkel. Finomfőzelék II. Schuck Antalné Mindennapra egy recept Hozzávalók: 60 dkg vegyes zöldség, 10 dkg karalábé, 10 dkg konzerv (vagy friss) zöldborsó, 4 dkg zsír, két evőkanál li szt, A zöldborsó leves egy igazi tradicionális magyar étel, szinte mindenki szereti. Elkészítése gyors és könnyű, szezonon kívül mirelitből is készíthető. Próbáld ki te is ezt a borsóleves receptet! és elkészítem, ahogyan én gondolom. Habár nem knédlivel és párolt fehér káposztával tálalom, hanem tormás.
Színes-ízes zöldségköret sajtmártással. Ránézésre is remek, hisz a mondás szerint is az ételt először a szemünkkel érzékeljük, aztán kóstoljuk. Sokféle finom zöldség, pompás ízekkel. Húsételek mellé kiváló köret, de önálló fogás is lehet, gazdagíthatjuk tetszés szerint sonkával, főt Egy kb. 2 literes teflonedénybe önts egy kevés olajat (kb. 3 evőkanálnyit), tedd oda melegedni, és kapard bele az apróra vágott hagymát. Állandóan kevergetve fonnyaszd meg egy kicsit.<br /> <br />Borítsd a zöldbabot az üvegesre párolt hagymára, keverd el, és fedő alatt párold 10 percig - azért néha keverd meg Szívvel és lélekkel... Attila http://www.blogger.com/profile/00015557149715165311 noreply@blogger.com Blogger 205 1 25 tag:blogger.com,1999:blog. Az Ipari Szakkönyvtár könyvei mindenekelőtt a szakmunkásoknak készülnek. A gyakorlati szakembereknek szükséges ismereteket foglalják össze azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a munkát, elősegítsék az ésszerű, gyors és jó minőségű termelést, a korszerű technika helyes alkalmazását, a munkaeszközök és munkamódszerek tökéletesítését, ezeken keresztül a.
Egy egyszerű fokhagymás sült oldalas párolt rizzsel és kovászos uborkával. Biztos vagyok benne, hogy sokaknak megvan a saját elkészítés módja ennek az ételnek, de most közzéteszem én is a sajátomét. zöldborsó, pritamin paprika összeállítás megteszi? konzervből, mirelitből jót, és így tovább. Nyilván az. A létezés fantasztikuma A létezés fantasztikuma, törékenysége. A kézzel foghatóvalóság, csupán rövid ideig tartó illúzió. Gondolkodtató.Az élet létezésének titka Köretként párolt zöldbabot csináltam, kivételesen üvegesből, mert az volt itthon. Mirelitből nyilván jobb, pláne frissből, de elment ez is, főleg, mert hamarabb elkészült és még egy szülinapi buliba is hivatalosak voltunk az este Hegyaljai nyaralásunk alkalmával egy biciklitúra végén ellátogattunk a tokaji Tisza-parton fekvő Bonchidai csárdába is. Tavalyról a sok finom étel emléke még élenken élt emlékezetünkben (igen kiválóak volt akkor a halászlevek, de a csülök és a sztrapacska is).
-20 dkg zöldborsó-30 dkg sajt. Főzzük kicsit elő a zöldségeket. A besamelhez:-1 l tej-5 dkg vaj-5 dkg liszt-Só, bors, szerecsendió. Az elkészült besamelmártás. Első lépésként főzzük elő a zöldségeket sóval, borssal fűszerezett vízben. Én szeretem, ha egy kicsit roppanósak, így nem szoktam túlzásba vinni ezt a. 2 ek. kifejtett zöldborsó (ez utóbbiak lehetnek mirelitből is) 1 csokor petrezselyemzöld. 1 csokor zellerzöld. 3 gerezd fokhagyma. 10 szem egész fekete bors. 1 babérlevél. kis darabka lestyángyökér (vagy 1 csokor friss lestyánlevél) kis darabka szerecsendió-virág. 2 szem szegfűszeg. 3 szem kibontott kardamommag. bő 4 l ví
2020.04.09. - Explore Veronika Varga's board Receptek on Pinterest. See more ideas about Receptek, Recept, Ételek Főzelékek Babfőzelék Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve Hozzávalók: 30 deka fehér vagy tarkabab, 8 deka zsír, 6 deka liszt, 3 deka finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 deci tejföl, kevés pirospaprika, evőkanálnyi ecet, só
A friss borsóból készült leves egészen más, mint a mirelitből főzött. A leves betétjeként lehet galuska, csipetke. Én csak zöldségesen készítem, nálam hús nem kerül ebbe a levesbe. Többek között ez is gyermekkorom étele, ahogyan anyukám készíti: Hozzávalók 4-5 főre: 1 kg zöldborsó 3-4 db sárgarépa 2 db. 35 dkg zöldborsó 3 ek ételízesítő 2 tk őrölt kömény 3-4 ek fagyasztott kapor 2 kk őrölt bors 2-3 dl víz 20-25 dkg rózsáira szedett karfiol (mirelit vagy friss) 2,5 dl főzőtejszín. Elkészítés: Hőálló tálba teszek olajat, és a meg mosott rizst, a fűszereket, és felöntöm vízzel. Sütőben kb. 40 percig párolom 60-70 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, fehérrépa, brokkoli, karfiol, kelbimbó, (mirelitből a szivárvány zöldségkeverék és mellé még kelbimbó is jó választás), 2 szál zsenge újhagyma, a párolt zöldség leve, kb. 2 dl, zeller (6) zellerlevél (1) zöldborsó (7).
Házi tonik<br /><br />A borsmenta, a cickafark és a zsálya összehúzó hatású. Házi készítésű arctonikhoz tegyél egy evőkanálnyit valamelyik gyógynövényből egy csészébe, majd önts rá forró vizet. Áztasd 30 percig, szűrd le, és vattapamaccsal töröld át vele a már megtisztított arcot Régóta gondolkodom, hogy megírjam-e ezt az ebédet, mert sok szóra nem érdemes. Végül úgy döntöttem megteszem, mert annyira rossz volt. Először azt hittem, hogy találtam egy izgalmas vidéki éttermet. Tévedtem. Borzalmas ételeket ettünk, közepes kiszolgálás mellett. Jó ideje terveztük már, hogy elkövetjük. És húztuk, mint a rétest, míg mostanra kifogytunk a kifogásokból, hiszen itt a meggyszezon, és a meggtyes rétest kihagyni vétek. Almás, túróst, mákost, tökös-mákost, stb. szinte akármikor lehet készíteni, de meggyest igazán akko